foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

ЛИНКОВИ

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Проговори да видим ко си?”

 У петак, 17. јуна, одржана је на Отвореном универзитету (у бископској сали ,,Еurocinema“) завршна манифестација тј. јавни час, полазника радионица ,,Проговори да видим ко си?“ на којој је учествовало 30 ученика 6. и 7. разреда наше школе. Организатор програма обуке је Удружење за развој културе и јавног говора ,,Изражајност“. Ученици су на почетку програма обуке на поклон добили књигу ,,Проговори да видим ко си“ аутора Слободана Роксандића који је на занимљив и едукативан начин указао ученицима на важност културе говора и неговања српског језика. Свим ученицима биће уручени сертификати о савладаној обуци , а прилику да на завршној манифестацији покажу своја постигнућа у култури говора и усменог изражавања добиле су ученице Нина Павић, Јована Блитва, Теодора Мартиновић, Ребека Шили и Невена Дуло.
Честитамо свим ученицима који су сдавладали вештине вербалне и невербалне комуникације.

naslovGRUPNA

9. СОШОВ (Спортска Олимпијада Школске Омладине Војводине)

Од 19. до 22. маја одржан је 9. СОШОВ (Спортска Олимпијада Школске Омладине Војводине) који је окупио око 6000 деце из целе Војводине подељених у 7 округа. 

Наша школа такмичила се за Севернобачки округ а предстваљали су нас 6 такмичара у две спортске дисциплине : 

* Атлетика (Раде Јаковљевић - скок у даљ)

               (Вишња Вилов - 300 метара)

*Џудо (Максим Мухадиновић, Јована Богић, Михајло Богић и Драган Рајачић)

Змајевци су остварили сјајне резултате предвођени својим наставницима и тренерима. 

Златну медаљу освојио је Драган Рајачић - џудо

Сребрне медаље освојили су Вишња Вилов - атлетика и Максим Мухадиновић - џудо

Бронзане медаље освојили су Јована Богић и Михајло Богић - џудо.

Велики успех је само учествовати на СОШОВу а поготово освојити и медаље.

Браво ЗМАЈЕВЦИ !!!

SOŠOV5SOŠOV6SOŠOV7

                   SOŠOV4SOŠOV2.jpg

           SOŠOV1.jpg

 

XXV СМОТРА УЧЕНИЧКИХ ЗАДРУГА

НАША ШКОЛА ЈЕ БИЛА УЧЕСНИК НА XXV СМОТРИ УЧЕНИЧКИХ ЗАДРУГА, КОЈЕ СЕ ОДРЖАЛО У КОЦЕЉЕВИ.
ТОМ ПРИЛИКОМ ИЗЛОЖЕНИ СУ РАДОВИ ШКОЛА ИЗ ОБЛАСТИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА. УРУЧЕНА НАМ ЈЕ ДИПЛОМА ЗА ПОСТИГНУТЕ РЕЗУЛТАТЕ.
ШКОЛА ДОМАЋИН (СРЕДЊА ШКОЛА КОЦЕЉЕВА) ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ ПОСЕТУ У МАНАСТИР КАОНА.
ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ НА ОМОГУЋЕНОЈ ПРИЛИЦИ, НА СМОТРИ СМО СТЕКЛИ НОВА ПОЗНАНСТВА, А И ИСКУСТВА!
ZADRUGA3
ZADRUGA4ZADRUGA6

МИЛУТИН РАЦА НА МАТЕМАТИЧКОМ ТРОНУ

У суботу 14. априла одржано је Републичко такмичење из математике у Краљеву, у Основној школи ,,IV краљевачки батаљон“. Боје наше школе бранио је ученик 6.б разреда Милутин Раца који је у конкуренцији између 102 ученика заузео 2. место. Иза сваког великог успеха стоји пре свега љубав, али и огроман труд и рад. Милутин је доказао да математика није баук и својим успехом учинио нас поносним. Срдачно му честитамо на постигнутом резултату и желимо много успеха у даљем раду.

                                                   MILUTIN RACA

                                                                      МИЛУТИН РАЦА 6/Б 

ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ ВОЈВОДИНЕ - А ТISZTÁBB ÉS ZÖLDEBB ISKOLÁKÉRT VAJDASÁGBAN

Покренут je  још пре тринаест година, када су Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а у сарадњи са Покретом горана Војводине потписали први Протокол о сарадњи.

Од тада, овај програм се развијао и ширио, па су данас чак шест секретаријата Покрајинске владепотписници актуелног Протокола о сарадњи, уз сарадњу са Покретом горана Војводине, ЈП „Војводинашуме” и Градском управом за заштиту животне средине Града Новог Сада. Оволики број ресора, и њихов партнерски однос у развоју програма, гарантују још интензивнију едукацију у области заштите животне средине у васпитно – образовним установама.

            Ученици су препознати као кључни носиоци промена у пољу бриге о животној средини, због тога је учешће наше школе у овом програму била лака одлука, јер поред друштвено одговорног деловања, то је уједно и мали допринос глобалном активизму у овој области.

            Сходно својим могућностима и капацитетима, а пратећи предвиђене циљеве, определили смо се за активности на тему циркуларне економије. Кроз ову тему смо са ученицима нижих разреда, радили на активностима раздвајања отпада у облику такмичарске игре и поновне употребе прикупљеног материјала у нове намене, уз промоцију и едукацију о важности очувања животне средине. Реализоване су креативне радионице са родитељима.

Ученици виших разреда у склопу програма имали су амбијенталну наставу, обележили су значајне еколошке датуме и упознали се са значајем органске производње.

ЛидијаПрваци

ЈОШ ФОТОГРАФИЈА - MÉG FÉNYKÉPEK

A tisztább és zöldebb iskolákért Vajdaságban program teljesítésével kapcsolatos együttműködési protokollt a Tartományi Településrendezési, Építkezési és Környezetvédelmi Titkárság, a Tartományi Oktatási Titkárság és a Vajdasági Erdőtelepítők Mozgalma írta alá tizenhárom éve.

A program végrehajtásához csatlakoztak a Vojvodinašume  Közvállalat, a Vode Vojvodine Vízgazdálkodási Közvállalat, a Fruška gora Nemzeti Park Kommunális Közvállalat.

A programot minden évben a Tartományi Településrendezési, Építkezési és Környezetvédelmi Titkárság és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság finanszírozza.

A környezetről való gondoskodás tudatosításának és az iránta viselt személyes felelősség fokozása a program célja, valamint azoknak az ismereteknek és kompetenciáknak az elsajátítása, amelyekből megtanulják a környezetről és potenciáljairól való gondoskodást.

 Iskolánk először vesz részt ebben a programban.

 Lehetőségeinknek és a tervezett céloknak megfelelően az alsó tagozatos tanulókkal a szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkoztunk - versenyjáték formájában is -  és az összegyűjtött anyagok új célokra való felhasználásával.

A felsős tanulók tanulmányi kiránduláson vettek részt, megemlékeztek a jelentősebb ökológiai dátumokról, s előadás keretében megismerkedtek a biotermelés lényegével és fontosságával.

Copyright 2022  ОШ "Јован Јовановић Змај" Суботица